⭐Oyun Cezaları

Oyun cezaları birçok oyunda kullanabileceğiniz mükemmel araçlardır. Oyunu daha eğlenceli hale getiren eğlenceli oyun cezaları eğitsel ceza olarak da kullanılabilir. Şimdi “Oyun cezaları nelerdir?” anlatmadan önce birkaç bilgi verelim.

Oyunda cezalar farklı zamanlarda uygulanabilir. Bir oyunda oyunun sonunda kaybeden oyuncuya uygulanabileceği gibi başka bir oyunda her turda ceza uygulanabilir. Yani ceza verilme zamanları değişse de her oyun için aşağıdaki en güzel cezaları kullanabilirsiniz.

Not: Sayfada bulunan oyun ceza örnekleri tamamen eğlence amaçlı seçilmiş olup hiçbirinde birinde zarar verme amacı güdülmemiştir. Eğer cezaların rakip oyuncaya ağır geleceğini düşünüyorsanız uygulamayınız.

İşte oyun ceza örnekleri:

Çiğ Yumurta

oyun-cezalari
Fotoğrafın Konusu: Oyun cezaları

Cezayı hak eden kişiden çiğ yumurta yemesini isteyebilirsiniz. Tabi arkadaşınızın mide problemleri varsa bu cezayı pas geçebilirsiniz.

Şarkı Söylemek

Ceza alan kişiden bir şarkı söylemesini isteyebilirsiniz. İsterseniz şarkıyı siz belirleyin isterse rakip belirlesin. Şarkıyı söylerken arkadaşınıza eşlik etmeyi unutmayın.

oyun için cezalar
Fotoğrafın Konusu: Oyun için cezalar

Çöpleri Atmak

Rakip oyuncuya etrafta bulunan çöpleri toplatabilirsiniz. Ya da bunun yerine evdeki ya da sınıftaki çöp kovasını dökmeye gönderebilirsiniz.

oyun cezaları komik
Fotoğrafın Konusu: Oyun için cezalar

Ayna Olmak

Oyunculardan biri cezalı oyuncunun karşına geçer ve istediği hareketleri yapar. Cezalı oyuncu ise karşısındaki oyuncunun yaptıklarını yapmaya çalışır. Hareketleri yaparken cezalı oyuncuyu komik duruma düşürmek için eğlenceli hareketler deneyebilirsiniz. Ya da rakibi utandırmak için değişik dans hareketleri deneyebilirsiniz.

oyun-ceza-ornekleri
Fotoğrafı Çeken: ryanhsuh31 – Flickr Konusu: Oyun ceza örnekleri -Taklit Etmek

Taklit Yapmak

Cezalı oyuncuya arkadaşlarını güldürüp eğlendirmek için bir taklit yapmasını isteyiniz. Taklit yaparken gülüp eğlenmeyi unutmayın. Arkadaşınızdan bir hayvanı veya bir ünlüyü taklit etmesini isteyebilirsiniz.

Örnek insan taklitleri: Kemal Sunal, Adile Naşit taklidi yapmak.

Örnek hayvan taklitleri: Maymun, kurt, köpek, kedi taklidi yapmak.

Su Getirmek

Oyunda bulunan her oyuncuya cezalı oyuncudan su getirmesini isteyebilirsiniz. Eğer bir sürahi yoksa ceza daha zor ve eğlenceli bir hale gelebilir. Bardakla tek tek her oyuncuya su getirmesini isteyebilirsiniz.

Sevebilirsin:  Oyunlarda Ebe Nasıl Seçilir?

Ağaçları Sulamak

Cezalı oyuncudan bulunulan ortamdaki tüm çiçekleri ya da ağaçları sulamasını isteyebilirsiniz. Eğer okulda oyun oynuyorsanız okul bahçesindeki tüm ağaçları ve çiçekleri sulayabilir. Oyunu evde oynuyorsanız evde bulunan tüm çiçekleri sulayabilir.

Ördek Yürüyüşü

Emin olun rakip oyuncuya verebileceğiniz en zor cezalardan birisidir. Cezalı oyuncudan belli bir mesafe ördek yürüyüşü yapmasını isteyebilirsiniz. Örnek yürüyüşü nedir diye merak edenlere açıklayalım. Ördek yürüyüşü yere çömelerek yürümektir. Genellikle ördek yürüyüşünde işi daha da zorlaştırmak için iki eliniz ile ayak bileklerinizi tutmanız istenebilir.

Ördek yürüyüşü yapılırken çok zorlanılmasa da yürüyüş bittikten sonra baldırlarda ağrı yapmaktadır.

Yengeç Yürüyüşü

Cezalı oyuncudan belli bir mesafe yengeç yürüyüşü ile gitmesini isteyebilirsiniz. Yengeç yürüyüşünde kişi sırtüstü pozisyonda ellerini ters çevirerek ayaklarını ve ellerinin yardımıyla ilerler. Çok zor bir yürüyüş şeklide olsa cezayı veren kişiler eğlenebilir.

Tek Ayak ile Sekme

En eğlenceli oyun cezalarından birisi de tek ayak üstünde sekme cezasıdır. Oyuncuya belirli bir mesafe gösterilerek orayı tek ayak üstünde sekmesi istenir.

Limon Yemek

Bir tane bütün limonu herkesin önünde yemesini isteyebilirsiniz. Komik oyun cezalarında kullanabileceğiniz en iyi cezalardan birisi limon cezasıdır.

oyun ceza fikirleri
Fotoğrafın Konusu: Oyun ceza fikirleri

Alfabeyi Tersten Oku

Oyuncaya belirli bir süre verilir ve bu sürede alfabeyi tersten okuması istenir. O sürede sayamazsa ilginç oyun cezalarından bir tane daha verme hakkınız bulunur.

Kölelik

Cezalı oyuncudan bir gün boyunca sizin her dediğinizi yapmasını isteyebilirsiniz.

Şınav Çek

Arkadaşınızdan belli bir sayıda (50-100 arası) şınav çekmesini isteyebilirsiniz. Şınav sayısını arkadaşınızın durumuna göre arttırıp azaltabilirsiniz.

oyun cezalari ornekleri
Fotoğrafın Konusu: Oyun ceza fikirleri

Pizza Ismarla

Arkadaşınızdan büyük boy bir pizza ısmarlamasını isteyebilirsiniz. Tabi konunun maddi boyutu olduğu için bu cezayı oyunun başında belirtmeniz ve herkesin kabul etmesi daha uygun olur.

oyun cezalari agir zor
Fotoğrafın Konusu: Zor oyun cezaları

Maske Cezası

Elinizde bulunan ya da alacağınız bir maske ile sokakta dolaşmasını isteyin. Emin olun en komik cezalardan biri budur. Arkadaşınıza sadece siz değil sokakta gördüğü herkes gülecektir.

oyun icin ceza önerileri
Fotoğrafın Konusu: Oyun için ceza önerileri

Saç Kesme

Oyunun sonunda kaybeden yani ceza alan oyuncuyu bir berbere götürün ve saçlarını sizin istediğiniz şekilde kestirin. Saç modeli seçerken çok ileri gitmeyin çünkü başka bir gün aynı ceza size gelebilir.

oyunlar icin cezalar
Fotoğrafın Konusu: Oyunlar için cezalar

Saç Boyama

Ceza alan oyuncunun saçlarını bir renge boyayabilirsiniz. Kızlar ve erkekler için cezada farklı renkler seçebilirsiniz. Yıkanınca çıkan boyaları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Sevebilirsin:  Dünya'nın En Zor Oyunu

Stand-up Yapmak

Emin olun güldürmek için herkes gülünç duruma düşmüştür. Bu sefer cezalı oyuncudan 5 dakika boyunca bir şovmen gibi stand-up yapmasını isteyin. Emin olun sizi güldürmek için kendi komik bir duruma düşecektir.

Tarçın Yemek

1 kaşık tarçın yemesini isteyebilirsiniz. Ama emin olun tarçın yemek cezalı oyuncuyu çok rahatsız eder.

oyun sonu cezalar
Fotoğrafın Konusu: Oyun sonu cezalar

Bulaşık Yıka

Evde bulaşıklar mı birikti? İşte ceza olarak arkadaşınıza evde biriken tüm bulaşıkları yıkatabilirsiniz. Bu ceza ile hem eğlenir hem de bulaşıklardan kurtulmuş olursunuz.

oyun cezalari nelerdir
Fotoğrafın Konusu: Oyun cezaları nelerdir?

Buz Banyosu

Eğer daha zor bir ceza vermek istiyorsanız buz banyosu tam size göre. Bir küveti soğuk su ve buzlar ile doldurup cezalı oyuncunun bu küvete girmesini isteyebilirsiniz.

Gıdıklama

Oyunu kaybeden oyuncuyu 1 dakika boyunca gıdıklayabilirsiniz. Bu ceza basit görünse de cezayı alan kişi oldukça zor 1 dakika geçirecektir. Gıdıklarken sizde gülmeyi unutmayın. Gıdıklama cezası verebileceğiniz en iyi oyun cezalarından biridir.

oyun cezalari ne olabilir
Fotoğrafın Konusu: Oyun cezaları ne olabilir?

Saç Yıkama

Oyunda kaybeden oyuncuya ceza olarak bir kişinin saçlarını yıkamasını isteyebilirsiniz. Saçınızı yıkatırken en az 2 kere şampuanlatmayı unutmayın.

Yorum yazma kuralları için tıklayınız. Yorum Yazma Kuralları:
  • Yorumlarda Türkçeyi doğru kullanınız.
  • Kısaltmaları (mrb, slm vb) kullanmaktan kaçınınız.
  • Nokta ve virgül kullandıktan sonra boşluk bırakınız.
  • Yorumda noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanınız.
  • Tehditkar, rahatsız edici, hakaret içeren, küçük düşürücü ya da buna benzeyen hiçbir yorumu sitemizde onaylanmaz.
  • Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı yorumlar onaylanmaz.
  • Evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz.
  • Ayrımcılık içeren yorumlar onaylanmaz.
  • Markalar hakkında karalayıcı ya da bir markanın ticari itibarını zedeleyici yorumlar onaylanmaz.
  • Yorumu gönderen kişi kendi yorumundan doğan mali, cezai ve hukuki sorumlulukları kabul ettiğini bilmelidir. Oyunbilim bu yorumlardan sorumlu değildir.
  • Oyunbilim kendi web sayfalarında istediği yorumu yayınlayıp veya yayınlamama hakkına sahiptir.
  • Oyunbilim kanun hükümlerine uyum çerçevesinde Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi gereğince adli makamlar tarafından istenen bilgileri (yorumu gönderen kişiye ait) adli makamlar ile paylaşılabileceğini bilmenizi isteriz.
  • Oyunbilim yorum bölümlerinde yorum yapanlar bu kuralları ve Gizlilik Politikamızda belirtilen kuralları kabul etmiş sayılırlar.
  • Yorum, görüş ve eleştirileriniz bizim için çok önemlidir. Yorumlarda ilk aranan özellikler yasalara uygun olması ve saygıdır. Saygı, hoşgörü, insan haklarına ve yasalara uygun yorumlar yaptığınız için teşekkür ederiz.
    1. Ufuk Kasım 26, 2020

    Yorum Yap