Dünya’nın En Zor Oyunu

1. Hedefe Git

NOT: Oyun sadece bilgisayarda çalışır. Sol üst köşeden Flash ayarlarına izin vermeniz gerekir.

Yayınlanma Tarihi: 2008

Oyun Tasarımcısı: Bu oyun Stephen Critoph tarafından yapıldı.

Oyun Gereksinimi: Her Flash tabanlı bir oyun olup her tarayıcıda çalışır. Maalesef telefonda çalışan bir sürümü yoktur.

Bu oyun, kendini Dünyanın En Zor Oyunu olarak ilan eden tek oyun. Peki bu gerçek mi? Evet gerçekten Dünya’nın en zor oyunlarından bir tanesi. Rekor kayıtlarına göre Dünya’da şu anda bu oyunu bitirebilen sadece 3 kişi var. Bu oyun şimdiye kadar yapılmış en zorlu oyun olma özelliğini taşıyor ama bağımlılık yapma konusunda garanti veremeyiz. Çünkü bazı oyuncular oyunun zoruluğundan dolayı pes edip oyunu hemen bırakabiliyor. Ama pes etmeyip oyunu oynayıp uzun vadede 10 yılda bitirebilen bir Youtuber var. Uzun vadede oyun bağımlılık yapabilir.  

Oyunda amaç çok basit: Yapmanız gereken tek şey kırmızı bloğu oyununun başlangıç alanınında bir ucundan diğer ucuna götürmek ve yolda sarı daireleri toplamak. Aslında kuralı bu kadar basit olan bir oyun nasıl Dünyanın en zor oyunu olabilir diye merak ediyor olabilirsiniz.

Bitirdiğiniz her seviyede lütfen rekor kaydı yapmayı unutmayın. Her seviyede ilerledikçe, zorluklar gittikçe zorlaşıyor. Son derece hızlı reaksiyon vermeniz ve kırmızı bloğu ustalıkla kontrol etmeniz gerekir. Hızlı hareket edin ama hareketlerinizin zamanlamasını ve nerede hareket etmeniz gerektiğini önceden planlayın. 30 seviyenin hepsini tamamlayabilirsen lütfen rekor kaydı yapıp bize yorum olarak bildirmeyi unutma.

2. Dark Souls Serisi

Oyun Yapımcısı: From Software

Dark Souls serisi oyun serilerine yeni bir soluk kazandırmıştır. Günümüzde oyun yapımcıları oyunlarını daha cazip hale getirmek için oyunları ipuçlarıyla donatıp, kolaylaştırmaktadırlar. Ama Dark Souls kolay kavramının olmadığı bir oyundur. Oyun gerçekten Dünyanın en zor 2. oyunu diyebiliriz. Darks Souls oyunu günümüze kadar 3 seri olarak çıkmıştır.

Dark Souls oyunu bir hikaye üzerinde oynanır. Ama normal hikaye oyunlarından karakteristik olarak biraz farklıdır. Dark Souls’da hikaye üzerinde özgür seçimler yaparak ilerleyebilirsiniz. Bu özgür seçimler sonucunda farklı türde senaryolar karşınıza çıkacaktır.

Oyunda bir zorluk seviye seçimi bulunmuyor. Bu da oyunu tek zorluk seviyesinde oynamaya imkan veriyor. Bu oyunda gizli olarak yerleştirilmiş zorluk seviyesi kesinlikle “en zor”dur.

Oyuna dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekir. Çünkü öldükten sonra bazı eşyaları kaybedebilirsiniz. Oyun bu özelliğinden dolayı sizin oyuna odaklanmanızı gerektirir. Bazı oyunlarda ki gibi aynı eşyalarla kayıt noktalarından başlayamazsınız. Oyun çok zor olduğu için oyunda ölmek normal bir şey gibi görülebilir.

Dark Souls 3 Gamescom 2015’de en iyi RPG oyunu ödülünü kazanarak kendini kanıtlamıştır.

Dark Souls oyun serilerinde bölgeler bulunur. Bu bölgelere gitmek için o bölgede bulunan canavarı (boss) öldürmeniz gerekir. Her bölgede bulunan boss’un farklı yetenekleri olduğunu belirtelim. Bosslar oyunun en çetin ve zorlu düşmanlarından bazılarıdır. Her boss için farklı taktik geliştirmeniz gerekebilir. “Boss”lar karşısında güçlük, sıkıntılar çekeceğinizi bilmeniz gerekir.

Kısaca Dark Souls oyunu zor oyunlar listemizde 2.sırada yer alıyor.

3. Spelunky

Oyun tasarımcısı: Derek Yu

Yayınlanma Tarihi: 2008

Spelunky oyununda devasa mağaraların içinde gezmeniz gerekir. Spelunky ilk olarak 2008 yılında ücretsiz bir bilgisayar oyunu olarak yayınladı. Spelunky oyunu bölümleri size farklı zorluk seviyeleri sunar. Mağaralarda gez, hazineleri bul, tuzaklardan kaç, canavarları öldür ve bol bol gezinti yap. Oyunun son sürümlerinde 4 kişilik çok oyunculu modu aktif edilmiştir.

Oyunda amacınız en çok hazineyi toplamaktır. Bu sırada düşmanlardan ve tuzaklardan uzak durmanız gerekiyor. Mağarada bomba ve düşmanları öldürmek için farklı araçlar kullanabilirsiniz.

Spelunky oyununda seviyeler gizli yerler, değerli eşyalar içerir. Oyunda bir turda tüm canlarınızı kaybederseniz o oyuna sıfırdan başlamak zorunda kalırsınız. Oyun seviyeleri oldukça zorlayıcı. Bu oyuncu zorlayıcı seviyeleri ile Dünyanın en zor oyunları listemize 3.sıradan girmeyi başarıyor.

4. Contra: Hard Corps

Yayınlanma Tarihi: 1994

Oyun Tasarımcısı: Konami

Oyun 2641’de, savaştan sonra suç ve yasadışı faaliyetlerin hızla yayılmasıyla mücadele etmek için “Birleşik Askeri Özel Mobil Görev Gücü KX” adı verilen özel şeçilmiş kişilerden oluşan bir komando ekibi kuruldu. Bilgisayar korsanları şehrin güvenlik sistemlerini ele geçirir ve insansız robotları yönetmeye başlarlar. Bu sırada kahramanımız Hard Corps olaylara müdahale etmek için görevlendirilir. Oyunun zorluk seviyesi ilerledikçe artmaktadır.

Oyunda amaç, yoluna çıkan her düşmanı ışın silahıyla öldürmek ve sonunda bekleyen düşmanla savaşmaktır. Oyuna başlarken 4 farklı oyuncu karakterinden birini seçebilirsiniz. Oyunu iki kişi aynı anda oynayabilirsiniz. Ama iki kişi oynayabilmek için tek şart aynı karakterleri seçmemenizdir.

Oyunun çoğu bölümünde yaya olarak oynansa da bazı bölümlerde motor benzeri bir araç kullanılır. Oyunda sadece silah değil bomba da kullanabilirsiniz. Önceki Contra serilerinde olduğu gibi silahları uçan balon benzeri nesnelerden alabilirsiniz.

4. 1001 Spikes

Yayınlanma Tarihi: 2014

Ünlü bir arkeolog olan Jim Hawkins Antarktika’da kaybolur. Kaybolmadan kızı Tina’ya bir harita gönderir. Kardeşi Aban ile harita ile babasının mirasının peşinden giderler.

Oyunda 100’den fazla zor seviyede bölüm mevcuttur. Oyun çok zor seviyede olduğu için yüksek konsantrasyon ve dikkat gerektirir. Oyunda zıplamak için 2 seviye bulunur. Bunların biri normal zıplarken diğer zıplama uzun zıplamadır. Oynadığınız yere göre bu zıplamalardan birini seçebilirsiniz.

10’dan fazla karakter arasından birini seçerek oyuna başlayabilirsiniz. Toplamda 1001 can ile oyuna başlıyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken şey canlarınızı idareli kullanmak. Ama bu hiç o kadar kolay değil. Çünkü oyun Dünyanın en zor oyunları arasında gösteriliyor.

5. Ghosts‘n Goblins

Yayınlanma Tarihi: 1985

Oyuncunun Prenses Prin Prin’i kurtarmak için zombileri, şeytanları ve diğer ölümsüz yaratıkları yenmesi gereken Arthur adlı bir şövalyeyi kontrol ettiği bir platform oyunudur. 1985 yılında atari oyunu olarak piyasaya sürülmüş extra zorlukta bir oyundur. Oyuncu, bu görevde yardımcı olabilecek yeni silahlar, bonuslar ve ekstra zırh takımları alabilir. Oyunun Türkçesi “Hayaletler ve Goblinler”dir.

Oyunun en zorlayıcı yanı ölünce sizi bölümün başından başlatmasıdır. Bu özelliği ile Dünyanın en zor oyunları arasına girmiştir.

6. Super Meat Boy

Yayınlanma Tarihi: 2010

Sevebilirsin:  Zeka Oyunları Nelerdir?

Kız kardeşini canavarın elinden kurtarmaya çalışan oyuncunun başından geçenleri konu alan oyun oldukça zor bir seviyede. Birçok oyuncu Super Meat Boy oyununu zorluğundan dolayı yarıda bırakmıştır. Bu oyunda bazı bölümleri geçmek saatlerini alacak tabi sabırlar oynamaya devam ederseniz.

7. Trials HD

Yayınlanma Tarihi: 2009

Motosiklet ile imkansıza yakın hareketleri yaparak bölümleri geçmeniz gerekir. En zor oyunlar listesinde kendine yer bulan Trials HD oyununda motorcunun ölme sahneleri komik dizayn edilmiştir.

Motorun hızını yerde kontrol ettiğiniz gibi havada da kontrol edebilirsiniz. Yani yapımcılar motor üzerinde tam kontrolü elinize almanız için ellerinden geleni yapmışlardır.

Oyunda 35 adet bölüm bulunmakta ve bu bölümlerde zorluk seviyesi ilerledikçe artmaktadır.

Her bölüm sonunda tamamlama süreniz, yaptığınız hareketler ve hata sayınız gibi kriterler baz alınarak bir madalya verilir.

8. Super Mario Bros: The Lost Levels

Yayınlanma Tarihi: 1986

Önceki Mario oyuncularında olduğu gibi oyunda Luigi yine prensesi kurtarmaya çalışıyor. Tabi biraz daha zorlaştırılmış seviyeler ile.

Oyunun zorluk seviyesi çok zor bulunduğu için daha sonra farklı bir sürümü de çıkarılan oyun 1990’lı yıllarda ülkemizde atariler ile oynanmaktaydı. Eski Mario oyununda bile son bölüme gidip prensesi 3 canla kurtarmak çok zordu.

Bu oyun zaten eski mario oyununa çok hakim olan oyunculara tavsiye ediliyor. Çünkü oyun o kadar zor ki oyunun yapım ekibinde bulunan Shigeru Miyamoto bile oyunun zorluğundan yakınıyordu.

Eleştirmenler tarafından oyunun çok zor olduğuna dair birçok geri dönüş yapıldı. Bu yüzden bu oyunu da Dünyanın en zor oyunları listemize ekliyoruz.

Bu mario oyununda sadece büyüme mantarları yok aynı zamanda zehirli mantarlarda mevcut. Bu mantarları yediğini anda bir canınıza gidiyor ve oyun bitiyor.

9. Super Ghouls‘n Ghosts

Yayınlanma tarihi: 1991

1991 yılında piyasaya sürülen nostaljik bir oyundur. Ghosts’n Goblins serisinin 3.oyunudur.

Oyunda toplam 7 bölüm bulunur. 7 bölümü oynarken yüzlerce canavar ve yaratık öldürmek zorundasınız. Ayrıca her bölümün sorunda bölüm sonu canavarını yenerek sonraki bölümün anahtarını almanız gerekir.

Oyunda Arthur karakteri ile göreviniz Mario oyununda olduğu gibi prensesi kurtarmak. Oyun 1990’lı yıllarda oyunseverlere çok zor günler yaşattı.

10. Super Hexagon

Yayınlanma tarihi: 2012

Super Hexagon oyunu Android, İos ve Pc için piyasaya sürülmüş bir oyundur. Oyunda amaç merkezde bulunan topu altıgenin açık köşelerinden çıkararak sona ulaşmaktır.

Oyunda topu değil etrafındaki geometrik şekilleri hareket ettirebilirsiniz. Bu hareketleriniz ile topu herhangi bir yere çarpmadan hedefe ulaştırmanız gerekiyor. Oyun seviyeleri gittikçe zorlaşıyor. Oyunda hedefe ulaşmak için reflekslerinizi çok hızlı bir şekilde kullanmanız gerekiyor.

11. God Hand

Yayınlanma tarihi: 2006

Bu oyunda kolay (Easy) seviyede bile birçok oyuncunun zorlandığı bilinmektedir. Eğer zor seviyede oynamayı düşünüyorsanız oyuna başlamadan biraz pratik yapmanızı öneririz.

Oyunda Jean karakterinin kolu kesilir ve daha sonra God Hand denilen koluna bir parça takılır. Jean bu kol ile kötülüklere karşı savaşmaya söz verir.

Düşmanları yendikçe level seviyeniz artarken; dayak yedikçe level seviyeniz düşüyor. Level seviyeniz düştükçe oyun daha zor bir hale geliyor. Oyunda birçok dövüş hareketi bulunuyor. Ayrıca oyunda dükkanı kullanarak kombo satın alabilirsiniz.

12. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Yayınlanma tarihi: 2014

Donkey Kong ve ailesi, Snowmads tarafından dondurulduktan sonra evlerini kurtarmak için adalara yani Donkey Kong Adası’na girmelidir. Oyun eleştirmenleri tarafından zor seviyede oyununun aşırı zorlayıcı olduğu yönünde eleştiri aldı.

Altın Joystick Ödüllerine aday olarak gösterilse de herhangi bir ödül kazanamadı.

13. Devil May Cry 3

Yayınlanma tarihi: 2005

Devil May Cry 3 oyunu 1 ve 2.oyunun öncesinde Dante’nin nasıl güçlerini elde ettiğini anlatır. Oyun çok zor olduğundan ABD’li oyun eleştirmenleri tarafından düşük puanlar verilmiştir. Bu zor oyunu bitirmek için biraz sabır ve istikrar gerekiyor.

14. Dwarf Fortress

Yayınlanma tarihi: 2006

Eleştirmenler tarafından birçok kriterden yüksek puan almıştır. Eleştirmenlerin Dwarf Fortress oyununa tek düşük puan verdiği kriter ise zorluk seviyesiydi. Bu oyununun Minecraft gibi oyunlara ilham kaynağı olduğu biliniyor.

15. F-Zero GX

Yayınlanma tarihi: 2003

F-Zero GX bir araba yarışı oyunudur. Alışık olduğunuz araba yarışlarından ziyade rakip arabaları yoldan çıkarabileceğiniz bir oyundur.

Oyun, eleştirmenler tarafından mükemmel hız duygusu ve pist dizaynları ile birçok olumlu geri dönüş aldı. Oyunda arabanın egzoz dumanından çarpışınca çıkardığı kıvılcıma kadar ince detaylar düşünülmüş. Oyunda 30’dan fazla rakip yarış pilotu var ve hepsini yenmek zorundasınız. Oyunu bitirmek için çabalamanız gerekecek. Çünkü oyun zor olsun diye oyuna bazı numaralar eklemişler.

16. Castlevania III: Dracula’s Curse

Yayınlanma tarihi: 1989

Oyunda 16 bölüm bulunur. Oyunda yaptığınız seçimlere göre farklı sonlara ulaşabilirsiniz. Oyunda amaç Dracula’yı yenmektir. Bölümler ilerledikçe oyunun zorluk seviyesi de artmaktadır.

17. Maximo vs. Army of Zin

Yayınlanma tarihi: 2003

Oyunun ilk serisinde amaç Sophia’yı kurtarmaktı. Azrail karakter bu seride prensesin yaşadığını öğreniyor ve o kurtarmak için yollara düşüyor. Oyunda ilk oyundaki gibi anahtarları bulup ilerlemeniz gerekiyor. Tabi ilerlerken birçok farklı düşmanı da yenmeniz gerekiyor.

Oyunda 15 bölüm, 5 tane büyük düşman, 4 silah türü, 3 zırh çeşidi bulunuyor.

18. Ninja Gaiden

Yayınlanma tarihi: 2004

Bir bölüme başladıktan sonra yandığınızda oyunun başına dönmeye ne dersiniz? İşte bu oyunu zor yapan en kritik nokta budur. Oyunun içindeki zorluklara göğüs gerseniz de ilk hatanızda oyunun başına dönüyorsunuz. Oyun büyük bir kitle tarafından destek görmüştür.

Mükemmel aksiyon sahneleri ve unutulmaz müzikleri ile tarihte kendine yer tutmuş bir oyundur. Oyunda ninja hareketlerini kullanarak ilerleyebilirsiniz.

19. Magician Lord

Yayınlanma tarihi: 1990

Oyun eleştirmenleri Magician Lord oyununda müzikleri ve grafikleri överken zorluk seviyesini hiç beğenmediler.

8 bölümden oluşan bu aksiyon oyununda her seviye sonunda büyük bir düşmanı yenmeniz gerekir. Oyun 1990 yılına göre oldukça etkileyici grafiklere ve manzaralara sahiptir.

20. Shin Megami Tensei: Nocturne

Yayınlanma tarihi: 2003

Oyun Tokyo’da yaşanan istilayı anlatılıyor. Tokyo’da bulunan bir lise öğrencisi binlerce düşmana karşı savaşıyor. Oyunun zorluk seviyesi birçok eleştirmen tarafından beğenilse de bazı eleştirmenler zorluk seviyesinden dolayı oyunu olumsuz eleştirilere boğmuştur.

Sevebilirsin:  Ailece Oynanan Oyunlar - Aile Oyunları (Kutu, Eğlence, Zeka, Masa Oyunları)

Oyunda normal mod ve zor mod olmak üzere iki seviye bulunur. Yeni başlayan bir oyuncunun normal modu denemesini tavsiye ederiz. Çünkü normal modda bile ilerlemek bazen zor olabiliyor.

21. La-Mulana

Yayınlanma tarihi: 2005-2018

Oyuna bir arkeolog karakteriyle elinizde kamçı ve laptop ile La-Mulana’da başlıyorsunuz. Oyunda amacınız gizli hazineyi bulmak. Bu alanda birçok bölümde ilerlemeniz gerekiyor. Bölümlerde topladığınız anahtarlar sonraki bölümlerde işinize yarıyor. İlerleme esnasında çeşitli görev ve bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Ama bulmacaları ve görevleri yaparken çok zorlanacağınızdan emin olabilirsiniz. Yapımcılar oyuna sanki ekstra bir zorluk yüklemiş gibi hissediyorsunuz kendinizi.

22. FTL: Faster Than Light

Yayınlanma tarihi: 2012

Oyunda bir uzay gemisini kontrol ederek oynanan bir uzay simülasyon oyunudur. Uzay geminizde bir mürettebat vardır ve bu mürettebattan hepsi bir bölümde ölürse oyuna en baştan başlarsınız.

FTL: Faster Than Light oyununda size verilen bilgiyi müttefik gruplara götürmeniz gerekir. Bilgiyi götürürken birçok isyancı grup tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz.

Her bölümde farklı özellik ve eşyalar keşfediyorsunuz. Bu eşyalar ile mürettebatınızı güçlendirebilirsiniz. Oyunda zorluk üst düzeyde. Bu yüzden hazırladığımız Dünyanın en zor oyunu listemize girmeyi başardı.

23. Flappy Bird

Yayınlanma tarihi: 2013

Mobil oyun olarak piyasaya çıkan Flappy Bird milyonlarca kişi tarafından oynanmış bir oyundur. Oyun yapımcısı Dong Nguyen 9 Şubat 2014 yılında oyunu piyasadan kaldırmıştır. Ama oyun zor olduğu için birçok insan bir seviyeye kadar gelip oyunu bırakmıştır.

Oyunda yapmanız gereken şey bir kuş ile parkurda yanmadan ilerlemektir. Mobil cihazda kuşa dokunduğunuzda kuş bir miktar zıplar. Kuşa hiç dokunmazsanız kuş aşağı inecektir. Yani kuşun belli bir seviyede dengesini koruyarak parkurda ilerlemeniz gerekiyor. Bölümler ilerledikçe kuşun geçeceği alanlar daralmakta ve oyun daha da zorlaşmaktadır.

24. Shovel Knight

Yayınlanma tarihi: 2014

Oyun 2 boyutlu bir düzlem üzerinde oynanıyor. Oyun çok akıcı bir aksiyon oyunudur. Kontrol ettiğiniz karakterin kullandığı mükemmel silah bildiğimiz bir kürektir. Kürekle hem kendi yolunuzu kazıyorsunuz hemde kürekle düşmanları yeniyorsunuz. Oyunda ikinci bir silah taşıma hakkınız bulunuyor ama ana silah olarak küreği kullanıyorsunuz.

Oyunda parkurdan ziyade zor olan 8 büyük düşman vardır. Bu düşmanları yenmek için kasabalara uğrayarak çeşitli güçlendiriciler alabilirsiniz.

25. Mega Man

Yayınlanma tarihi: 1987

Mega Man’in daha sonraki yıllarda farklı serileri çıkmış olsa da 1987 yılında çıkan bu platform oyunu serinin en zor oyunuydu. Mario oyununda olduğu gibi parkurda ilerleyerek düşmanları yenmeniz gerekir.

26. Ninja Gaiden II

Yayınlanma tarihi: 2008

Zorluk her zaman Ninja Gaiden oyun serisinin bir parçasıydı, ancak Ninja Gaiden II zorluk anlayışını bir başka boyuta taşıdı. Emin olun Ninja Gaiden 2 oyununda düşmanlar normal seviyede bile çok zor. İlerleyen bölümlerde düşmanlarınız silah sahibi oluyor. Ninja hareketleri ile silahlı düşmana karşı neler yapabilirsiniz?

27. UFO: Enemy Unknown

Yayınlanma tarihi: 1994

Oyun 1994 yılında çıkan mükemmel bir strateji oyunuydu. Oyunda uzaylılar tarafından işgal edilen Dünya’yı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Bunun için çeşitli Dünya ülkeleri ile birleşip çetin mücadeleler vermeniz gerekiyor. Strateji dünyasına mükemmel bir soluk getiren bu oyun 1994 yılında oynanan en zor oyunlardan biriydi.

28. Fade to Black

Yayınlanma tarihi: 1995

1995 yılında piyasaya sürülmüş Dünyanın en zor oyunu konusunda kendine bir sıralama alabilen bir oyundur. Oyun 1995 yılında 3D grafikler ile yapıldığı için büyük bir anlam taşır. O zamanlarda 3 boyuta geçiş için büyük bir adım atmış olan yapımcı firma aynı zamanda müzikleriyle de oyuncuları etkilemeyi başarmıştır.

29. Flywrench

Yayınlanma tarihi: 2005

2005 yılında piyasaya sürülmüş bir bilim-kurgu oyunudur. Soyut bir uzay gemisini yönlendirip hedefe götürmeniz gerekir. Yaklaşık olarak oyunda 170 bölüm vardır. Tabi bu 170 bölüm bitince oyun bitmiyor. Daha sonra farklı aşamalarla kendi parkurunuzu tasarlayıp arkadaşlarınıza gönderip oynayabiliyorsunuz.

30. I Wanna Be the Guy

Yayınlanma tarihi: 2007

İçinde çok zor görevlerin olduğu bir platform oyunudur. Oyunda sıra dışı bölüm tasarımları mevcuttur. Oyunun en zor yanı ise “İmkansız” seçeneğinde oyunda hiçbir kayıt noktasının bulunmamasıdır. Oyunun herhangi bir yerinde yanarsanız oyunun başına geri dönüyorsunuz. Oyun maalesef beta sürümünde kalmış olsa da zorluk seviyeleri ile akıllara kazınmıştır.

31. XCOM 2

Yayınlanma tarihi: 2016

UFO: Enemy Unknown serisinin devamı olan bu bilim-kurgu oyunu uzaylı işgali konusu işlemektedir. Oyunda XCOM uzaylı istilasını tamamen bitirip onları yenmek için savaşıyorlar. Oyun ilk sürümünde olduğu gibi zor bölümleri ile sınırları zorluyor.

Bu seride uzaylı istilasını bitirmek için birçok uzaylı ile savaşmanız gerekiyor. Ayrıca bu sürümde elementlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Oyunu orta zorlukta bile oynasanız zor gelebilir.

32. Alien: Isolation

Yayınlanma tarihi: 2014

Alien ismini duyunca herkes geriliyor mu? Evet. Oyunu oynarken gerilimi hissedeceğinizi söyleyebiliriz.

Oyun Alien ilk filmden 15 yıl sonrayı anlatıyor. Amanda çalıştığı gemi ile annesini aramaya çıkınca macera başlıyor.

Oyunda hikaye çok başarılı bir şekilde işlenmiş. Bu zor oyunda Alien filminden birçok kesit bulabilirsiniz. Birçok ölüm şeklinden, eşyalara kadar filmden esinlenilmiş.

33. Trials Fusion

Yayınlanma tarihi: 2014

Motosiklet ile engelleri aşarak hedefinize ulaşmanız gerekiyor. Ama durum bu oyunda engeller her bölümde daha büyüyor ve zorlaşıyor. Oyunun bazı noktaları sizi çıldırtacak zorluk seviyesinde olduğunu belirtelim. Oyuna başlayacaksanız sabırlı olabileceğinizden emin olun.

Bu seride artistik hareketler yapabilmeniz için özel haritalar hazırlanmış. Dağlarda, tepelerde, ormanlarda motor sürme keyfine varın.

Yukarıdaki listeyi incelediyseniz şu fark etmişsinizdir: Oyunlar eskiden çok daha zordu. Günümüzde oyunlar daha çok oyuncu kitlesini çekebilmek için oyunu kolaylaştırma yoluna gidiyorlar.

Endüstri büyüdükçe, büyük oyunlar mümkün olduğunca geniş bir oyuncu yelpazesine sorunsuz bir deneyim sağlamak için zorluğu azaltmaya doğru ilerledi. Günümüzde, gerçek bir zorlukta oyun istiyorsanız, genellikle daha az cephane ve daha fazla düşman anlamına gelen “zor” seviyede oynamalısınız.

Yorum yazma kuralları için tıklayınız. Yorum Yazma Kuralları:
  • Yorumlarda Türkçeyi doğru kullanınız.
  • Kısaltmaları (mrb, slm vb) kullanmaktan kaçınınız.
  • Nokta ve virgül kullandıktan sonra boşluk bırakınız.
  • Yorumda noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanınız.
  • Tehditkar, rahatsız edici, hakaret içeren, küçük düşürücü ya da buna benzeyen hiçbir yorumu sitemizde onaylanmaz.
  • Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı yorumlar onaylanmaz.
  • Evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz.
  • Ayrımcılık içeren yorumlar onaylanmaz.
  • Markalar hakkında karalayıcı ya da bir markanın ticari itibarını zedeleyici yorumlar onaylanmaz.
  • Yorumu gönderen kişi kendi yorumundan doğan mali, cezai ve hukuki sorumlulukları kabul ettiğini bilmelidir. Oyunbilim bu yorumlardan sorumlu değildir.
  • Oyunbilim kendi web sayfalarında istediği yorumu yayınlayıp veya yayınlamama hakkına sahiptir.
  • Oyunbilim kanun hükümlerine uyum çerçevesinde Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi gereğince adli makamlar tarafından istenen bilgileri (yorumu gönderen kişiye ait) adli makamlar ile paylaşılabileceğini bilmenizi isteriz.
  • Oyunbilim yorum bölümlerinde yorum yapanlar bu kuralları ve Gizlilik Politikamızda belirtilen kuralları kabul etmiş sayılırlar.
  • Yorum, görüş ve eleştirileriniz bizim için çok önemlidir. Yorumlarda ilk aranan özellikler yasalara uygun olması ve saygıdır. Saygı, hoşgörü, insan haklarına ve yasalara uygun yorumlar yaptığınız için teşekkür ederiz.
  • Yorum Yap